Velikonočna košarica

torek, 15. april 2014

Ob takšnih temperaturah, kot so bile zadnje čase, vse zelo intenzivno raste. Predvsem zelenja je v izobilju. Tako boste tokrat v košarici dobili:

  • rukolo
  • motovilec
  • špinačo
  • kislico
  • por
  • redkvice
  • hren in
  • rdečo peso.
Kislica je kultivirana oblika navadne kislice. Najboljša je sveža kot dodatek solati, lahko pa jo pripravimo tudi s špinačo ali celo spečemo zeljanico z njo.

Košarica zelenjave

torek, 1. april 2014

Gomoljev počasi zmanjkuje, je pa vedno več pomladnega zelenja. Tokrat boste v košaricah dobili že nekaj malega solate berivke.

  • solata berivka
  • koprive
  • por
  • rdeča pesa
  • rumeno korenje
  • črna redkev
  • vložen paradižnik.

Za odlično špinačo iz kopriv pa še recept:

koprive
sol
maslo
česen
kisla smetana

Oprane sveže koprive skuhamo v slani vodi, odcedimo in sesekljamo ali zmeljemo. Stopimo maslo, dodamo koprive, nato še sol in sesekljan česen po občutku. Dodamo tudi  kislo smetano. V primeru, da imamo malo kopriv, ali da uporabimo mleko namesto kisle smetane, špinačo zgostimo, če dodamo nekaj moke na stopljeno maslo.