Partnersko

Partnersko kmetovanje

Leta 2010 smo začeli s projektom partnersko kmetovanje. Zaradi dobrih odzivov nadaljujemo z gojenjem zelenjave in vsako leto dopolnjujemo našo ponudbo. Vse informacije bodo objavljene tukaj, na tej strani.
Na, pa kar začnimo z osnovami, kaj partnersko kmetovanje sploh je. V kratkem.
Kmet se dogovori s posameznikom, da bo le ta vsak teden vzel košarico zelenjave, kmet pa zaradi zagotovljenega odkupa lahko ponudi nižjo ceno. Tako imata oba korist od dogovora.

Pripravili smo splošne pogoje za sodelovanje v partnerskem kmetovanju in jih objavili na domači strani. V pogojih se nahaja tako zaveza za odjemalca, kot zaveza za pridelovalca. Ko ste se dogovorili za prevzem zabojčka, ste s tem potrdili, da se strinjate s pogoji sodelovanja.

Tedensko košarico zelenjave smo ocenili na 13€, plačilo pa bomo sprejemali na naš bančni račun enkrat mesečno ali z gotovino ob prevzemu. Pred vsakim prevzemom pa vas obvestimo o vsebini s kratkim sporočilom na vaš telefon. Na vsebino košarice lahko vplivate le s predlogi, kaj naj posadimo, narava pa nam bo povedala, kaj bo tisti teden v košarici. Če česa ne jeste, prosim napišite že v pristopno izjavo. Tako boste recimo namesto pora dobili več druge zelenjave iz tedenske košarice.
V letu lahko vnaprej odpoveste le dve tedenski košarici, v kolikor pa košarice niste odpovedali, a je na dogovorjen dan niste prevzeli, vam košarico vseeno zaračunamo.

Na dom košaric ne moremo dostavljati, ker bi to za nas pomenil velik strošek v času in denarju. Zato smo pripravili nekaj možnih prevzemnih mest, ki si jih lahko ogledate spodaj.

Seveda smo v vsem še vedno nekoliko fleksibilni in še vedno sprejemamo predloge za izboljšanje naše ponudbe in seveda pogojev našega partnerstva. Vsak komentar je zelo dobrodošel, najlažje pa dobite več informacij na telefonu 041 556 211, Aleš Fister.View Ekološka kmetija Porta, Partnersko kmetovanje, Prevzemna mesta in a larger map
commercial photography locations