Partnersko kmetovanje

petek, 18. februar 2011

Lansko leto smo začeli s projektom partnersko kmetovanje. Zaradi dobrih odzivov nadaljujemo z gojenjem zelenjave, letos z nekoliko drugačnim pristopom od lanskega. Vse informacije bodo objavljene tukaj, na tej strani.
Na, pa kar začnimo z osnovami, kaj partnersko kmetovanje sploh je. V kratkem.
Kmet se dogovori s posameznikom, da bo le ta vsak teden vzel košarico zelenjave, kmet pa zaradi zagotovljenega odkupa lahko ponudi nižjo ceno. Tako imata oba korist od dogovora.

Dogovor med partnerjema se sklene v obliki pogodbe.
Letošnjo tedensko košarico smo ocenili na 11€, plačilo pa bomo sprejemali na naš bančni račun enkrat mesečno. Vsebino osnovne košarice si boste lahko ogledali na tem spletnem dnevniku dan do dva pred prevzemom. Na vsebino košarice lahko vplivate le s predlogi, kaj naj posadimo, narava pa nam bo povedala, kaj bo tisti teden v košarici. Izjeme so le pri ljudeh z alergijo, kjer boste recimo namesto pora dobili več druge zelenjave iz tedenske košarice.
V letu lahko vnaprej odpoveste le tri tedenske košarice, v kolikor pa košarice niste odpovedali a je na dogovorjen dan niste prevzeli vam košarico vseeno zaračunamo.

Na dom košaric ne moremo dostavljati, ker bi to za nas pomenil velik strošek v času in denarju. Partnerji iz Gorenjske boste lahko prevzeli košarico pri nas na kmetiji v sredah ali sobotah. Za ljubljansko regijo pa bomo vsako sredo pripeljali v Tacen ob dogovorjeni uri.

Seveda smo v vsem še vedno nekoliko fleksibilni in dokler ne podpišemo pogodbe še vedno sprejemamo predloge za izboljšanje naše ponudbe in seveda pogojev našega partnerstva. Vsak komentar je zelo dobrodošel.

0 komentarji:

Objavite komentar