Domača pita z slivami

torek, 27. september 2011

Posladkali smo se s pito z slivami.
Da se boste tudi vi lahko prizkusili v vlogi slaščičarja, vam zaupamo tudi recept.

Domača pita z slivami

Sestavine:

750 g moke
500 g margarine
300 g sladkorja
6 rumenjakov
3 jajca
1 zavitek vanilijevega sladkorja
1 zavitek pecilnega praška

slive
sladkor za potresnje

Fotografija 1: Domače izkoščičene slive

Potek izdelave

Med presejano moko vmešamo sladkor, vanilijev sladkor in pecilni prašek. Dodamo narezano margarino, rumenjake in jajca. Če je testo pregosto, po potrebi dodamo malo mleka. Vse na hitro zgnetemo v testo, ga oblikujemo v kepo, pokrijemo z vlažno krpo in damo za pol ure v hladilnik.

Ohlajeno testo razporedimo po pekaču. Na testo naložimo izkoščičene slivove polovičke, ki jih narahlo potresemo s sladkorjem. Pito pečemo dobrih 40 minut pri temperaturi 180 stopinj C.

Fotografija 2: Še vroča, sveže pečena pita ... mmm kako diši!

Ohlajeno pito narežemo in se posladkamo!

Dober tek!

0 komentarji:

Objava komentarja