Domači pirin puding

četrtek, 7. april 2011

Spet smo se sladkali, tokrat s pudingom. Naredili smo ga iz domače pirine moke, jajčk in mleka. Zelo je dober, poleg tega pa vemo, da se v pudingu skrivajo same dobrote, brez umetnih dodatkov.
Puding je sladica, ki jo z lahkoto pripravimo, saj nam ne vzame veliko časa, sestavine pa imamo skoraj vedno doma.



Domači pirin puding

Sestavine:
2 jajci
45 g pirine moke
40 - 60 g vanilijevega (ali navadnega) sladkorja (po okusu)
0,5 l mleka

Potek izdelave:
Jajce razdelimo na beljaka in rumenjaka. Gladko zmešamo rumenjake, pirino moko, sladkor in malo mleka. Ostalo mleko zavremo.
V vrelo mleko previdno vmešamo mešanico. Mleko z mešanico kuhamo na šibkem ognju še 10 do 15 minut, tako da se zgosti.
Med tem časom stepemo beljaka v trd sneg. Ko je masa že gosta, ji previdno vmešamo sneg iz beljakov in še dve minuti kuhamo.
Nato puding nalijemo v skodelice, ki smo jih oplaknili z vodo in počakamo, da se ohladi.

Namig:
Če želimo pripraviti vanilijev puding, moramo uporabiti vanilijev sladkor. Lahko pa pudingu primešamo še zmiksano sadje, čokolado ali kakav v prahu, kokosovo moko ...

Dober tek!

0 komentarji:

Objavite komentar